Тешка 2021 година за земјоделците, а рекордна по инвестиции за надлежните

Македонското земјоделство, за првпат од осамостојувањето на државата, влегува „обезглавено“ – без ресорен министер во новата година, чие назначување се очекува овој месец. Според надлежните, минатата...

Апликацијата „Телеграм“ со проблеми во функционирањето низ светот

Корисниците на апликацијата „Телеграм“ низ светот пријавиле проблеми во нејзиното функционирање, покажуваат податоците на сајтот Даундетектор (Downdetector), кој ги следи грешките и поврзувањето на популарните интернет...

Крикот на болните

Но,што прават здруженијата на пациенти се прашувам, освен што излегуваат еднаш годишно на прес конференција кога се одбележува денот на некоја болест. Дали мислат дека тоа е патот за да се изборат за подобри услови за лекување?