Главната експертка за економија на ММФ Гопинат: Цените на енергијата треба да паднат на почетокот на 2022 година

Цените на енергијата, кои се зголемија во последните денови, најверојатно ќе останат високи во наредните месеци, но ќе почнат да паѓаат на почетокот на следната година, изјави главниот економист...

ММФ за македонската економија: Годинава пад од 4 отсто, наредната раст од 7 отсто

Во најновиот извештај се наведува дека „Владата брзо одговорила со целни мерки и со привремена фискална поддршка за амортизирање на социјалниот и економски удар од кризата и за заштита на ликвидноста на компаниите, за зачувување на работните места и помош на невработените и најранливи категории граѓани“