„Џонсон&Џонсон“ очекува до 3,5 милијарди долари профит од вакцини во 2022 година

Американската компанија „Џонсон&Џонсон“ денеска соопшти дека оваа година очекува 3,5 милијарди долари приход од вакцината против ковид-19, благодарение на ублажените проблеми во снабдувачкиот синџир и зголемената...

Квартален рекорд: „Мајкрософт“ со нето профит од преку 20 милијарди долари за периодот јули-септември

За првпат досега, „Мајкрософт“ оствари квартален профит од над 20 милијарди долари, при што приходите на компанијата се зголемија за 22 отсто, надминувајќи ги очекувањата на...

СДСМ: Мицкоски со државен профит од милион евра од хидроцентралите, Камчев со над 33 милиони

Владеачката СДСМ вчера јавно презентира договори за консултантски услуги при тендери на кланот Мицкоски од Машинскиот факултет за потребите на државната компанија ЕЛЕМ. Од таму обвинуваат...

Минус на салдото: Драстичен пад на профитот на „Ербас“

Причината лежи во замрзнување на лиценците за извоз за потребите на одбраната на Саудиска Арабија што „Ербас“ го чини 190 милиони евра и прекин на програмата за производство на моделот А380 што го зголемува минусот за 61 милион евра

Туризам во Грција: Македонците лани оставиле 155 милиони евра

Во периодот јануари-декември лани, 1.187.200 милиони Македонци ја посетиле Грција што е за 24,5 отсто помалку во споредба со 2017 година. Доколку се направи споредба меѓу годишните извештаи на гршката Банка за последните четири години, се забележува тренд на опаѓање на бројот на туристи од земјава за, речиси, трипати