По примерот на западните земји: И македонската Влада ќе ги стимулира младите да се вакцинираат

По примерот на западните земји, каде со сертификатот за вакцина, младите добиваат попусти, гратис храна, пијалок и други награди, и Владата планира стимулативни мерки за привлекување...

Ковачевски со амбициозен план тргнува во поход: Во СДСМ нема место за дворски игри, шанса ќе добијат и ветераните

Големи се очекувањата од Димитар Ковачевски, новиот лидер на СДСМ кој пред членството се нафати да ја враќа довербата кај граѓаните со драстични промени во владејачката...

Владата ќе прави регионален центар за дијалог во Преспа и шест нови гранични премини

Донесување на стратегија за јавна дипломатија, формирање на мрежа на наши успешни државјани во странство, таргетирана промоција на економски, на културни и на туристички потенцијали на...

Заев со програма на Владата: Се обврзуваме да влечеме напред секој ден и секој час

Тој рече дека рече дека новата Влада ќе биде стабилна, ефикасна и одговорна која ќе ги гарантира стратешките определби, односно членство во НАТО и во ЕУ, добри меѓусоседски односи, справување со корона-кризата, нова енергија и подинамичен економски раст, како и ефикасна правна држава, модерно образование и стабилни институции. Програмата за работа на Владата, додаде тој, во целост ја отсликува посветеноста на сите политички партии од коалицијата за бескомпромисна борба против криминалот и корупцијата, темелно прочистување на судството и проверка на потеклото на имот и пари на сите функционери

Дел од изборната програма на „Левица“: Бришење на името ВМРО од ДПМНЕ, излез од НАТО

Партијата што обезбеди два мандата во новиот собраниски состав, меѓу другото, е за укинување на Охридскиот рамковен договор, поништување на Договорите со Грција и со Бугарија, признавање на независноста на Палестина, на Каталонија и на Баскија и отповикување на признавањата на Косово, на Израел и на Јужна Кореја