Се укинува носење маска на отворено, дозволени се свадби и прослави, на маса до шест лица

Владата на денешната седница ги прифати измените и дополнувањата на рестриктивните мерки согласно препораките на Комисијата за заразни болести, утврдени како предлози на 39-тата седница на...

Употребата на пиротехника и оружје за прослави е опасно и казниво

Во пресрет на претстојните новогодишни и божиќни празници, Министерството за внатрешни работи апелира граѓаните да не употребуваат петарди и други пиротехнички средства, како и огнено оружје при...