Ковачевски: Секој има право на одмор во недела и на моменти со семејството

Претседателот на Владата, Димитар Ковачевски, заедно со министерката за труд и социјална политика, Јована Тренчевска, денеска го посетија семејството Шишковски со цел да ја запознаат Стефанија,...

(Видео) Претставници на Владата се сретнаа со претставници на ССМ: Го слушаме и разбираме гласот на работникот

Владата на Република Северна Македонија претставена од министерот за информатичко општество и администрација, Јетон Шаќири и од советникот на премиерот за труд и социјална политика, Милан...

Хелсиншки Комитет: Бремените работнички уживаат посебна заштита во трудово законодавство

Работничка, на која непосредно откако го информирала работодавачот дека е бремена ѝ бил откажан договорот за вработување, побарала правна помош од Хелсиншкиот комитет, по што случајот...

Инвеститоторски рај за работнички пекол и државно спонзориран ќар

„Вистинската цена на евтината работна сила“ е новиот истражувачки труд на професорот Бранимир Јовановиќ кој што ги истражува ефектите од странсктие инвестиции и условите во коишто работат работниците во овие фабрики