Шекеринска – Брнз: Северна Македонија и САД споделуваат исти вредности, двете држави испишаа историја

Американската амбасадорка Кејт Мери Брнз денеска и предаде американско знаме на министерката за одбрана Радмила Шекеринска, како знак на заслуги за одбранбената соработка меѓу Северна Македонија...

Шекеринска нема да биде дел од новата влада: Лекциите не ги научивме, пораките на јавноста не ги разбравме

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска изјави дека нема да биде дел од новата Влада. Таа потсети дека пред осум месеци се повлекла од партиската функција заменик-претседател на СДСМ оти...

Преостануваат уште 15 места во командните структури: Македонската армија испраќа пет офицери на работа во НАТО

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска се сретна со четворица од петтемина новоизбрани офицери од Армијата на Република Северна Македонија кои во наредните четири години ќе...

Декларацијата за воена интеграција – потврда за зајакнувањето на Северна Македонија како доверлива и важна членка на Алијансата

Командантот на Врховната сојузничка команда на НАТО за трансформација, генерал Филип Лавињ, како дел од агендата за воено интегрирање на Република Северна Македонија во структурите на...

Шекеринска: Охрабрувачки е дека можната нова Влада во Бугарија вели оти треба нов пристап, што би бил корисен и за нив и за нас

Охрабрувачки е дека можната нова влада во Бугарија вели оти ни треба нов пристап. Ние ќе го имаме истиот дух на добрососедство, на отвореност и истата...

Димовски, Шекеринска и Спасовски: Успешната АНБ приказна и членството во НАТО се гарант за националната безбедност

Агенцијата за национална безбедност (АНБ) денеска организира настан по повод две години од своето основање. Настанот се одржа во присуство на Претседателот на Република Северна Македонија...

Одбележан денот на Армијата, орден за воени заслуги за сите македонски мировници кои беа во мисијата во Авганистан

Безмалку 20 години, македонските мировници му помагаа на народот на Авганистан да живее во постабилно опкружување и сето тоа без ниту една жртва од нашите мировници!...

Шекеринска доби Медал за посебни достигнувања од командантот на Националната гарда на Вермонт

“Нејзината визија и ангажман одиграa директна улога за Северна Македонија да стане НАТО сојузник”, се вели во образложението на одлуката. Mинистерката за одбрана, Радмила Шекеринска, денеска,...