Ако нема нова вонредна состојба, избори на 5 јули

Иако Владата формално сè уште не се изјаснила дали е потребна нова вонредна состојбна, според изјавите на претставници на власта извесно е дека ново продолжување ќе нема. Тие тврдат дека е таквата потреба е исцрпена и оти фокусот, според уставните и законските рокови, треба да се стави на продолжување на изборните дејствија и одржување на предвремените парламентарни избори

Нова донација од Норвешка: Македонија ќе добие потрошен медицински материјал во вредност од 100.000 евра

Вицепремиерката и министерка за одбрана, Радмила Шекеринска и аташето за одбрана на Норвешка Егил Далтвеит потпишаа Протокол за донација од Норвешка за Република Северна Македонија во...

Шекеринска: Одлуката на МПЦ ја земавме како добар знак дека ќе нема собирања во црквите

За 8 март не се почитуваа препораките и ги видовме последиците“, беше одговорот на вицепремиерката во Владата и министерка за одбрана,на прашање на Нова ТВ „дали по Велигден се очекува пораст на заболените со ковид-19“

Британската амбасада со донација за Армијата во борбата против ковид-19

Британската Амбасада во земјава денеска донираше опрема за Армијата како поддршка за нејзините припадници во справување со ситуацијата со коронавирусот. „Државниот секретар Николиќ ја прими британската...