Ковачевски: Ќе го информирам Петков дека ќе отвориме културен клуб на Македонија во Благоевград

Во размена на прашање и одговор со пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Рашела Мизрахи на денешната седница на Собранието за пратенички прашања, премиерот Димитар Ковачевски рече дека ќе...

Со одлука на Влада: Ѓонул Бајрактар го презема раководењето со МТСП

Бајрактар стапува на должност во Министерството за труд и социјална политика, откако ВМРО-ДПМНЕ не предложи нов кадар како замена за Рашела Мизрахи која беше разрешена во македонското Собрание по предлог на техничкиот премиер Оливер Спасовски

ВМРО-ДПМНЕ не предложи ново име за МТСП на местото на Рашела Мизрахи

Во ваква ситуација, со овој ресор до изборите би требало да раководи дополнителната заменик-министерка Санела Шкријељ, која е предлог на СДСМ, а по изборите и до изборот на новата Влада, раководењето со ресорот треба да го преземе редовниот заменик-министер во МТСП, Ѓонул Бајрактар

Мизрахи игра табла со реалноста

Една од ланските предавачи на Школата за млади лидери, која функционираше под покровителство на експретседателот Ѓорѓи Иванов, очигледно е одбрана како непартиски кадар да биде главен партиски арлекин на предизборната политичка сцена.

Владата ги поништи одлуките на Мизрахи за в.д. директори на центри за социјална работа

Поништени се решенијата за разрешување од должност и именување на в.д. директори во јавните установи – меѓуопштински центри за социјална работа во Штип, во Битола, во Пробиштип, во Валандово, во Прилеп и во Радовиш

Заев: Осуда за секој вид говор на омраза и антисемитизам или што може така да се толкува

Реакцијата на лидерот на СДСМ на јавниот прав што се дигна по реплика на Мерсиха Смаиловиќ, членка на Комисијата за труд и социјална политика на партијата, за коментар на социјалните мрежи во врска со партиски декор на фотографија од првото интервју на Рашела Мизрахи како министерка за труд и социјална политика во техничката Влада