Нагла промена на цената на нафтата

Цените на нафтата пораснаа на почетокот на новата трговска недела, поради карантинот во Кина и планот на Европската унија да го забрани увозот на руска сурова...

Лагард: Пребрзото зголемување на каматните стапки би ја забавило економијата

Пребрзото зголемување на каматните стапки во еврозоната, вклучува ризици, и покрај значително повисоката инфлација, бидејќи економскиот раст би можел да забави, предупреди денеска претседателката на Европската...

Битиќи: Минималната плата ќе расте, следува и сет мерки за заштита на стандардот на граѓаните

Минималната плата ќе биде 18.000 денари и тоа ќе се случи, штом се постигне договор меѓу Владата, синдикатите и работодавците. Енергетската криза, економската криза и политичките...

Стефан Бужаровски: Реално е да се очекува значителен раст на цените на струјата за домаќинствата

Професорот Стефан Бужаровски од Универзитетот во Манчестер,  европски експерт за енергетска сиромаштија во интервју за НОВАТВ повикува на широк општествен дијалог на различни нивоа, и внимателно...

Заздравува втората по големина европска економија: Францускиот БДП порасна за три отсто во третиот квартал

Бруто домашниот производ на Франција порасна за три отсто во третиот квартал од 2021 година и ги надмина пазарните прогнози, благодарение на силната приватна потрошувачка и...