Формула 1: Мекларен и Рон Денис се разделија по 37 години

Под негово водство, како поранешен извршен директор, тимот со седиште во Вокинг, Англија, беше еден од најуспешните во историјата на „летечкиот циркус“. Од позицијата беше сменет во ноември во 2016 година. Притоа ги продаде своите 25. отсто акции на инвестицискиот фонд од Бахреин како доминантен сопственик и на Мансур Ожех како малцински и поднесе оставка во управниот одбор

Ѓоковиќ се раздели со стручниот штаб: Осетивме потреба за промена

Со радикалниот потег на српскиот тениски ас се опфатени тренерот Марјан Вајда, кондицискиот тренер Гебхард Грич и физиотерапевтот Милјан Амановиќ кој е воедно и негов кум. Новиот тренер сè уште е енигма, на претстојните турнири ќе патува со поддрша од семејството и менаџерот