Капиталните проекти во фокусот на собраниската расправа за ребалансот на Буџетот

Со меѓусебни обвинувања за реализацијата на капитални проекти пратениците од власта и од опозицијата ја продолжија попладневната расправа по ребалансот на Буџетот за 2021 година, на...

Заврши амандманската расправа за ребалансот на Буџетот, прифатени осум амандмани

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска ја заврши амандманската расправа за ребалансот на Буџетот. Прифатени се осум амандамни на ребалансот на Буџетот, од вкупно 222...

Пратениците дебатираат за буџетот, земјоделците на „Петровденска буна“

Земјоделците и земјоделските субвенции ја вжештија собраниската дебата во Комисијата за финансирање и буџет каде на дневен ред е расправата по амандманите за ребалансот на буџетот,...