Референдум на раздорот

Референдумот на Република Српска ќе се одржи денес. Сите политички обиди да биде сопрен беа неуспешни. Граѓаните на овој босански ентитет треба да одговорат на прашањето: "Дали поддржувате 9 јануари да се одбележува и слави како Ден на Република Српска?"