Македонија сака решение со Бугарија до крајот на годината, Софија, пак, очекува конкретни резултати од Скопје

Македонските власти остануваат на ставот дека во претстојниот период активно ќе се бара решение за отворените прашања со Бугарија. Софија, пак, порачува дека нејзината позиција кон...

Нов круг консултации со Софија до крајот на октомври: Македонија се надева на решение на спорот по изборите во Бугарија

Република Бугарија и Република Северна Македонија до крајот на октомври ќе одржат нов круг на консултации во обид за надминување на спорот и деблокада на евроинтеграцијата...

Чернева: Проширувањето на ЕУ е стратешки интерес на Бугарија, новата влада се надевам ќе сфати

Во позадина на интензивирање на билатералните односи, новиот парламент може да ја ревидира својата рамковна позиција и да даде зелено светло за старт на преговори Кој...