ИААФ: Златната маратонка од Рио падна на допинг

Џемима Сумгонг (32) лани влезе во историјата како прва Кенијка со најсјајно одличје во дисциплината на најголемиот светски спортски настан со време 2:24,04 часа, сега се соочува со, најмалку двегодишна суспензија