Над 70 отсто вевчанци се комплетно вакцинирани, за невакцинираните рудари во САСА забранет влез во менза-им се делат ланч-пакети

Над 70 отсто вевчанци се вакцинирале против ковид-19, а заштитена е комплетно и нивната дијаспора, околу 100 лица, додека во Македонска Каменица, Липково, Делчево против вирусот...