Дојранчани на референдум решаваат за „Казандол“ и за други рудници

Дојран е трета општина од југоисточна Македонија која референдумски се изјаснува за прашањето на рудниците. Претходно успешни референдуми се одржаа во Гевгелија и во Богданци каде што жителите се изјаснија против отворање на рудници

Франгов: Резултатите од референдумот во Гевгелија се обврзувачки

Резултатите од референдумот против отворање рудници на територијата на општина Гевгелија, имаат правна основа и се обврзувачки за локалната самоуправа, изјави на денешната прес-конференција градоначалникот на...