Борбата на македонските зелени активисти против опасните рудници претставена на COP 26 во Глазгов

На денешната дебата на Климатскиот самит на ОН во Глазгов – COP 26, Лилјана Поповска од Зелениот институт ќе ја претстави повеќегодишната борба на македонските зелени...

Гевгелискиот Совет не дозволува детални геолошки истражувања на Кожуф

Општина Гевгелија во законски рок негативно ќе му одговори на Министерството за економија на барањето за доделување концесија за вршење детални геолошки истражувања на металични минерални...

Поповска: Да се сменат условите со кои се даваат концесии за рудници

Пратеничките Лилјана Поповска и Маја Морачанин денеска на прес-конференција информираа дека до Собранието поднеле Закон за измена и дополна на Законот за минерални суровини. Како што...

(ВИДЕО) Од каде тргнаа промените

Во изминатите десетина години граѓанските движења направија огромни промени во општеството. Тие беа гласот на јавноста што одекнуваше низ улиците и на социјалните мрежи, во време...