Зеленски: Украина ќе ги прекине преговорите доколку Русија продолжи да убива луѓе во Мариупол

Украинскиот претседател Володимир Зеленски изјави дека ако Украинците во опколениот град Мариупол бидат убиени од руските сили и ако Русија организира „псевдо“ референдуми на окупираните територии,...

Зошто Мариупол им е важен на Русите

Градот Мариупол стана симбол на украинскиот отпор против руската инвазија, но и симбол на освојувачките претензии на Русија. Овој приморски град ќе остави траен белег на...

Заробените британци се појавија на руската државна телевизија барајќи да бидат разменети за Медведчук

Двајца британски борци заробени во Украина од руските сили се појавија на руската државна телевизија и побараа да бидат разменети за проруски политичар кој го држат...