Бах побара суспензии за сите вмешани во системски допинг манипулации

Извештајот на професор Ричард Мекларен за првиот човек на ИОК е „фундаментален напад на интегритетот на спортот“. Во документот се вперува прст кон повеќе од 1.000 руски спортисти кои, наводно, користеле недозволени средства во период од четири години почнувајќи од 2011

Исинбаева на чело на Надзорниот одбор на Русада

Некогашната атлетска шампионска во скок со стап е чело десетчлената комисија при руска анти-допинг агенција, во обид да ја врати репутацијата на спортистите од земјата по бројните скандали за употреба на допинг

СП 2018: Доцнат работите на стадионите во Волгоград и Нижни Новгород

Наместо до декември 2017 година, како што пишува на интернет страницата на Владата на Русија, ќе финишираат во 2018 година без притоа да се прецизира кога точно. Натпревари ќе се играат на 12 арени во 11 градови