СЕММ ја прифати како основана жалбата на Мери Ковачевска против напис во порталот Буревесник.нет

Постапувајќи по жалба поднесена од Мери Ковачевска на 25 .12.2021 година за текстот насловен „ Колапсот на РЕК Битола“ објавен од порталот „Буревесник.нет“ (www.burevesnik.net)  во која,...

СЕММ: Измисленото интервју во „Република“ обид за дезинформирање

Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) преку соопштение реагира на вчерашното измислено интервју со поранешниот претседател на Република Македонија Бранко Црвенковски во онлајн медиумот...

Совет за етика: Расте бројот на жалби за непрофесионално известување

Од СЕММ најавија засилено следење на медиумите и уште еднаш повикаа да се почитува Повелбата, во која јасно се посочени насоките за известување на медиумите во предизборниот и во изборниот период