„Профил“: Руски шпион во австриското министерство за одбрана

Првиот контакт на австрискиот полковник и руските служби, како што наведува виенскиот неделник, бил воспоставен во 1988 година за време на негова посета на Техеран каде е врбуван по што три децении испраќал информации во Москва за што наплатил 300.000 евра

Рочиште за „Шпион“

Рочиштето е за еден од обвинетите во предметот „Шпион“, за кого Апелацискиот суд ја уважи жалбата и случајот го врати од почеток