Полицискиот Синдикат со апел до МВР да не се меша во дневно политички настани

Акцентирањето на овој сегмент, додаваат, е особено важно периодот, бидејќи претставува основа за спроведување на фер, слободни и демократски избори, што е главна цел заради што во моментот е формирана и работи техничката Влада

Саздовски: Минималното покачување на платите ќе ги избрка лекарите

За пет процентното зголемување на платите кое не го прифаќаат, за зголемување на надоместокот за ноќните дежурства, за специјализантите кои не се платени за својот труд, во ПРОЦЕС зборува доктор Анѓелко Саздовски од Самостојниот синдикат на Клинички центар.

Железничкиот сообраќај во прекин

Железничкиот сообраќај во Македонија од вчера е во прекин затоа што вработените во Македонски железници ­ Транспорт бараат исплата на платата за јануари 2017 година. Претседателот...