Синдикалците бараат да се врати К-15 за администрацијата, поголеми плати и одмор во недела

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) денеска излезе пред Министерството за труд и социјална политика за да го изрази незадоволството од законските измени кои предвидуваат недела...

Синдикатот на скопскиот универзитет го одложи протестот, ќе има дијалог со Владата за поголеми плати

Сојузот на синдикати на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“-Скопје денеска донесе одлука да го одложи протестот што беше најавен за 30 јуни бидејќи добиле одговор од...

Најава за блокада на железничкиот сообраќај: На 80 вработени во „Влеча на возови“ не им се продолжени договорите за работа

Синдикатот на вработените во „Влеча на возови“ при Железници Транспорт информира дека на 80 нивни колеги не им се продолжени договорите за работа и најавува дека...

Спасовски во Охрид ги отвори Синдикални игри и средби на претставниците на Македонскиот полициски синдикат

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на покана од претседателот на МПС, Марјан Кицев, а во присуство на претседателот на Европските полициски синдикати, Рикардо Валадас, државната...

Полицискиот синдикат бара итен скрининг на Ковид-19 на полициските службеници

Синдикатот на полицијата во Македонија (СПМ) бара неодложно обезбедување на бесплатни тестови за Ковид-19 за скрининг на полициските службеници, идентификување на асимптоматските случаи и мапирање на...

Избори за ректор на УКИМ: Бојкот на кандидати, оставки во комисијата, претставки од НАкС

Професорите Петар Атанасов, Вујица Живковиќ и Драги Димитриевски се одлучија за бојкот на изборите и ставање на своите кандидатури во мирување, бидејќи како што истакнаа на Универзитетот му е одземено правото да добие ректор во транспарентна, објективна и фер процедура