Заев за австриски „Стандард“: Оптимист сум, ние се обидуваме да ја разбереме бугарската позиција, а тие нашата

Премиерот Зоран Заев во интервју за австрискиот весник „Стандард“ на прашањето за бугарското вето на пристапните преговори за Северна Македонија во ЕУ и можниот излез од...

Стандард: Балканот станува тест-лабораторија за геополитички интереси

Во случај на имплементација на договорот меѓу Грција и Македонија и нормализацијата на односите меѓу Србија и Косово, Русија ќе ги изгуби важните адути и ќе им остане само Босна за предизвикување невољи