Активни 10 пожари во моментот во Македонија, повлечени хеликоптерите од Пехчевско

Поради исклучително високите температури, веднаш по пристигнување на петте хеликоптери на местото на големиот шумски пожар во Пехчевско, командантот на ескадрилата донел одлука за нивно повлекување,...

Ангелов: Заедно можеме да ги надминеме предизвиците и заканите на новото време

За Центарот за управување со кризи како дел од безбедносниот систем, членството во НАТО е придобивка сама по себе. Можноста за збогатување на знаењата и продлабочување на искуствата, да се тренира...