Бислимовски: ЕВН дистрибуција побара 100 отсто повисока цена на струјата за покривање на загубите во системот

Пристигна првото барање за цената на електричната енергија доставено од ЕВН дистрибуција. Согласно нивното барање, пред сè, заради зголемени трошоци за набавка на загуби на електрична...

Снабдувањето на Маврово со струја непречено, се отстранува дефектот на 35-киловолтниот далековод од електраната Вруток

Екипи на Хидросистемот „Маврово” во текот на снежниот викенд во западниот дел од државата, работеа на дел од далноводите во надлежност на АД ЕСМ, кои ја...

Апел од Бислимоски: Да се врати нормалното напојување со електрична енергија во цела држава

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) апелира до мрежните оператори за електрична енергија да ги преземат сите мерки за враќање на нормалното напојување со електрична енергија во...

Светна струја во југозападниот дел: МЕПСО ги отстрани дефектите што биле последица на обилни снежни врнежи

Сите дефекти во преносната мрежа во делот на АД МЕПСО се отстранети, порачуваат од компанијата. Нормализирано е снабдувањето со електрична енергија во Ресен, Дебар, Охрид, Струга...

Најава за производство од наредната недела: Тече испораката на мазут во ТЕЦ Неготино

Се полнат складиштата на мазут во ТЕЦ Неготино со количини за стартување на термоцентралата и континуирано производство на електрична енергија во следниот период, се истакнува во...

Покачување, сепак, ќе има: Цената на струјата нема да се зголеми за повеќе од 10 проценти, се чека понудата од ЕСМ до ЕВН Хоум

Цената на електричната енергија нема да се зголеми за повеќе од 10 проценти, уверуваат надлежните министри. Според нив, понудата што ЕСМ треба да ја даде кон...