Почна уништувањето на свињи во Делчевско за да се спречи ширењето на свинска чума

По првичното констатирање на вирусот кај единки во одгледувалиште во делчевското село Драмче, како што истакна Бабовски, спроведена е акција за депопулација на домашните свињи во...

Неофицијално поради африканска чума: Црна Гора забрани увоз на свинско месо од делови од Македонија и Србија

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Црна Гора забрани увоз и транзит на пратки со живи домашни и диви свињи, месо и месни производи од...

Одгледувачите на свињи ќе бараат порадикални мерки за висоризичните фарми

Македонските одгледувачи на свињи ќе бараат порадикални мерки за да се спречи ширењето на африканската свинска чума. Бојан Ѓорѓиевски од Здружението на одледувачи на свињи „Македонско...