Џафери за НОВА: Државното знаме во Кабинетот е на вистинското место

Новиот претседател на Собранието во интервју за НОВА вели дека ги разбира сите реакции, но по случувањата на 27 април, смета дека дека сите треба да разбереме дека „ни знамето ни програмите на политичките партии на Албанците не се тие што влијаат врз политичкиот живот во РМ“

Средба Хан – Џафери: Следен чекор е избор на новата влада

Еврокомесарот Хан ја повторил острата осуда од ЕУ на намерните наопади врз пратениците и новинарите во Парламентот минатата недела и предупредил дека повторувањето на вакви акти сериозно ќе ја нарушат европската перспектива на земјата