Траекторија: Судењето за кинеските провизии почнува од почеток

Во Кривичниот суд денеска се одржува рочиште за предметот „Траекторија“ во кој обвинети се поранешниот премиер Никола Груевски, поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски, екс министерот за транспорт...

Груевски на судење за кинеските провизии за автопати

Во Кривичниот суд за денеска закажани се судења за предметите  на СЈО „Траекторија“ и „Труст“. Во случајот „Траекторија“ обвинети се поранешниот премиер Никола Груевски, поранешниот вицепремиер Владимир...