Вишото обвинителство Скопје побара да се одбијат жалбите од обвинетите во „Транспортер“

Вишото јавно обвинителство Скопје побара да се одбијат како неосновани жалбите поднесени од обвинетите во предметот „Транспортер“, а делумно да се уважи жалбата на Основното јавно...

„Транспортер“ одложен за 31 јануари

Судењето за предметот „Транспортер“ на СЈО е одложено за 31 јануари. Одложувањето, според новоименуваната судијка во случајот Добрила Кацарска, е поради поднесена жалба во Апелзацискиот суд....

И обвинетите во Транспортер бараат снимање на рочиштата

Во Кривичниот суд денеска се одржува рочиште за предметот „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство, во кој првообвинет е поранешниот битолскиот градоначалник Владимир Талески и уште 20 лица. Обвинетите...

Судење на Талевски за „Транспортер“

Во Кривичниот суд за денеска е закажано рочиште за предметот „Транспортер“ на Специјалното јавно обвинителство, во кој првообвинет е поранешниот битолскиот градоначалник Владимир Талески и уште 20 други...