Централен регистар за 10 дена го продолжува рокот за поднесување на годишна сметка

Ги известуваме правните субјекти дека, согласно барањата пристигнати до Централниот регистар, кои се однесуваат за продолжување на рокот за поднесување на годишна сметка за 2021 година,...

Антикорупција: ИВЗ пет години без извештај за работењето до Централен регистар

Исламската верска заедница (ИВЗ) последните пет години не доставила основен извештај и годишна сметка до Централниот регистар. Поради непреземање на мерки од страна на Централниот регистар,...

Централен регистар е хакиран: Профилот на Фејсбук не е под наша целосна контрола

Централниот регистар на Република Северна Македонија денеска соопшти дека нивната фан страна на социјалната мрежа Фејсбук е хакирана и замолува содржините кои ќе бидат објавувани од...

НОВА истражува: ИВЗ не поднесува завршни сметки, Католичката црква има одредена транспарентност

Исламската верска заедница (ИВЗ) во последните 11 години не поднела ниту една завршна сметка од 2006-2017 година. Со документот кој го објавува НОВА, а е добиен...

НОВА открива: УЈП отворила постапка за даноците на МПЦ

Македонската православна црква според најновиот развој на настаните, не е повеќе над и надвор законите на Република Македонија- НОВА доби информација од  УЈП дека   “веќе се...

Тештата на Рашковски ќе одлучува по жалби во Централниот регистар

Владата ја именува бабата на Генералниот секретар на Владата, Драги Рашковски, за претседател на Комисија во Централниот регистар. Елена Начевска, мајката на неговата сопруга, е назначена...

Амди Бајрам има три фирми во Бугарија, тој тврди 100 отсто е грешка

Вкупно 3693 македонски граѓани фигурираат како основачи, директори или партнери во фирми формирани во Бугарија, дознава НОВАТВ. Според документите до кои дојде нашата редакција меѓу нив...