Филипче: Граѓаните имаат избор или да направат ПЦР тест што ќе го платат сами, или да се вакцинираат бесплатно

Дека вакцините се докажано безбедни, ефикасни и штитат од тешка форма на болеста, Филипче го посочи примерот со Велика Британија и Украина. Во Британија, процентот на...

Истражување за антитела по вакцинирање против ковид-19 со „Фајзер“, „Астразенека“, „Спутник“ и „Синофарм“

Студијата беше спроведена во јули на 196 целосно вакцинирани лица во Монголија, каде што се користеа сите четири типа вакцини, што е ретко. Според ова истражување,...

Теренската вакцинација продолжува и утре

Теренската вакцинација утре (понеделник) 19.07.21 ќе се одвива во следните населени места: Делчево – Муштица Гостивар – Градец, Калиште, Ѓурѓевиште, Ломница Ресен – Стење, Коњско, Царина...