По примерот на западните земји: И македонската Влада ќе ги стимулира младите да се вакцинираат

По примерот на западните земји, каде со сертификатот за вакцина, младите добиваат попусти, гратис храна, пијалок и други награди, и Владата планира стимулативни мерки за привлекување...

Довчерашните колеги од Владата го возвратија „ударот“: Димитров е незадоволен оти не е дел од новиот владин состав

Бурни реакции кај највисокиот државен врв по прес конференцијата на вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров. За дел од владините министри, вакците ставови на Димитров се...

Владата со предлог за субвенции на цената на топлинската енергија: Од Буџетот – 80 отсто, Градот и општините – 20 отсто

Владата предлага да ја субвенционира цената на топлинската енергија за домаќинствата во Скопје во висина од 80 отсто, а останатите 20 проценти да ги покријат Градот...

Комисијата за именување предложи, Владата прифати: Бучковски повеќе не е специјален претставник за Бугарија

Владо Бучковски е разрешен од функцијата специјален претставник за Бугарија. Одлуката е донесена на седница во Владата по предлог на Комисијата за именување. Универзитетскиот професор и...

ЗЕЛС бара итна интервенција од Владата зашто општините имале сериозни финансиски проблеми

Претседателството на Заедниците на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) ќе иницира измени на Законот за финансирање на единиците на локалната самоуправа, со цел да се подобри...

Петровска во одбрана, Тупанчевски во правда, Маричиќ за евроинтеграции, Николовски се враќа во земјоделство

Славјанка Петровска на чело на Министерството за одбрана, Никола Тупанчевски го презема Министерството за правда, нов вицепремиер за евроинтеграции ќе биде Бојан Маричиќ. Позицијата вицепремиер за...