Живот во услови на пандемија: Ризици по социјалното и ментално здравје на граѓаните од С. Македонија

Истражување на центарот за психосоцијална и кризна акција „Малинска“ Автори на истражувањето: Лина Ќостарова Унковска, Јулијана Стојанова, Теодора Маневска Каков беше животот на возрасните од Македонија...

Спасовски: По 1 мај ќе започне процесот на враќање на животот во нормала

Премиерот Оливер Спасовски најави почеток на враќање на процесот во нормала по првомајските празници. „Подготвуваме сериозен план по првомајските празници да почне процесот на враќање на...