Најмногу снег утринава има на Попова Шапка каде се измерени 88 сантиметри, потоа во Маврово 49 см., во Пожаране 22 см., во Крушево 19 см., во Гостивар 7 см., во Тетово 5 см. и во Дебар 4 см.

Најстудено утрово било на Попова Шапка каде се измерени -5 степени целзиусови и во Маврово со измерени – 2 степени, а најтопло во Скопје-Петровец, Струмица, Гевгелија, Дојран, Штип, Демир Капија, каде се измерени 4 степени целзиусови.