Специјалното јавно обвинителство на својата Фејсбук страна информира дека утре со почеток во 11 часот ќе одржи прес-конференција.

Во најавата на СЈО се вели „Транспортер носи тотал триста табли кај Тифани“, а за што би можело да се однесува гатанката веќе се отворија дискусии низ социјалните мрежи.

Можеби се работи за шифра на комуникација помеѓу инволвираните, но за официјалното толкување на оваа загатка на НОВА ВО ЖИВО од прес-конференцијата