Ѓорѓи Рајчиноски, студент на Правен факултет „Јустинијан Први“, активист на протестите на Студентскиот Пленум и победник на 20.Ораторска вечер „Иво Пухан“, во својот говор се осврнува на студентското организирање, борбата во изминативе две години, етикетирањата и интервенцијата на ЕБР врз студентите.

„Улогата на студентот е да ги корегира општествените случувања“, вели тој.