Причината за експлозијата првично е нејасна, иако украинската разузнавачка агенција, СБУ, и полицијата отворија истраги за тероризам, додава германската агенција. 

Портпаролка на служба во регионалната влада во четвртиот по големина украински град Днипро и нејзин придружник денеска загинаа во експлозија на автомобил, јави ДПА.

Државната служба за вонредни состојби во регионот Днепропетровск денеска соопшти дека една од жртвите е нејзината 35-годишна прес-секретарка Дарија Хречишчева.

Според медиумите, втората жртва е експерт за деактивирање нагазни мини.

Причината за експлозијата првично е нејасна, иако украинската разузнавачка агенција, СБУ, и полицијата отворија истраги за тероризам, додава германската агенција.