Шефот на шведската полиција соопшти дека засега никој не е уапсен во врска со денешниот напад на стоковната куќа во центарот на Стокхолм, при што досега загинаа три лица, ниту пак имаат контакти со возачот на камионот или пак со помагачите.

https://www.youtube.com/watch?v=w1hcliakfP0

Шефот на шведската полиција соопшти дека засега никој не е уапсен во врска со денешниот напад на стоковната куќа во центарот на Стокхолм, при што досега загинаа три лица, ниту пак имаат контакти со возачот на камионот или пак со помагачите.

Шведскиот премиер Стефан Лофтен изјави дека неговата земја е нападната и дека се укажува на тоа дека денешниот напад е тероризам.

Шведската телевизија јави и дека се слушнале истрели.

Инцидентот се случил околу 13 часот недалеку од пешачката улица во Стокхолм. Шведското радио јави дека камионот влетал во една продавница.