Тој е нивен вујко кој им купил и куќа, но во моментот тие живееле во изнајмен стан во Обреновац.

Познатиот српски фудбалер, Јован Маркоски, е вујко на двете деца што во саботата ги удри струја во кадата додека нивната мајка ги капела, пишува српски kurir.rs.

Тој им купил и куќа, но во моментот на несреќата, тие живееле во изнајмен стан во Обреновац.

Трагично настраданите сестрички имаа седум и пет години. Преживеа  единствено најмалото дете кое во тој момент се наоѓало во дневната соба.

Маркоски, кој има македонско потекло, игра за Раднички Обреновац, а неколкупати настапувал и за репрезентацијата на Србија и Црна Гора.