-Испраќам апел до Бранко Црвенковски да се вгради во процесот и да даде свој коментар, вели во интервјуто на НОВА опозицискиот лидер Зоран Заев.

Заев посочи дека во моментов се прават теренски анкети и цели студии што е тоа што е најконвергентно за успех, а опција е и создавање на широк фронт.