Лидерот на СДСМ Зоран Заев денеска беше меѓу граѓаните на Шуто Оризари. Тој со нив разговараше за понудата на СДСМ и коалицијата за претстојните локални избори.

Наша цел е, порача Заев заедно со Ферат Асан да ги мултиплицираме ефектите и да го подигнеме стандардот во урбаното живеење, во комуналната инфраструктура, квалитетот на образовниот процес и во детските градинки и во основните училишта, но и да го подигнеме економскиот стандард на сограѓаните Роми.

Заев повика дека е потребно обединување за, како што рече, да продолжи напредокот на општините, како и развојот на државата.

– Важно е да го постигнеме единството и мене ми е мило што тоа го постигнуваме. Овие денови праќаме порака до сите други кандидати да дојдат и да се обединиме, и тие доаѓаат се приклучуваат. Сите знаат дека овде Асан победува. Како коалиција сме многу силно заедно, затоа што сме мултиетничка коалиција, затоа што сме едно заедничко општество каде сите се со еднакви шанси, кажа Заев.

Тој од присутните побара поддршка и за нов мандат на кандидатот за градоначалник за Град Скопје, Петре Шилегов.

– Многу е важно Град Скопје да продолжи по патот на развојот, тоа е гаранција дека и развојот на скопските општини и развојот на Шуто Оризари ќе продолжат. Затоа во недела да гласаме и за Петре Шилегов, за нов мандат градоначалник на Град Скопје, повика Заев.