Пред Министерството за надворешни работи од утрово се поставени знамињата на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ОБСЕ). Знамињата се поставени во пресрет на претседавањето на Северна Македонија со Организацијата од 1 јануари 2023.

Поставени знамињата на ОБСЕ на зградата на МНР
Поставени знамињата на ОБСЕ на зградата на МНР

Министерот за надворешни работи Бујар Османи неделава кажа дека претседавањето со ОБСЕ идната година ќе биде одлична можност за земјава, додавајќи дека „имаме што да ѝ понудиме на ОБСЕ и не случајно нѐ избрале за претседавачи“.

ОБСЕ е најголема безбедносна организација во која членуваат САД и Русија.