Во Собранието денеска ќе продолжи расправата за амандамните на Предлог-буџетот за следната година, а седница ќе одржи и Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот. Ова е петто продолжение на седницата што треба да заврши до крајот на оваа недела. Буџетот за 2020 година, според најавите на првиот парламентарец Талат Џафери, би требало да биде на пленарна седница на 16 декември.

Постојаната анкетна комисија за заштита на слободите и на правата на граѓанинот, пак, треба да продолжи со расправа по претставката од Ѓорѓи Илиевски, вработен во Државниот просветен инспекторат – Виш просветен инспектор за наодите за вршење притисок, мобинг на работно место после констатираните незаконски унапредувања на јавни функционери во наставно – научни звања на Универзитетот во Тетово.