Шахпаска: Пописот ќе ни овозможи реална слика за потребата од отворање на нови Дневни центри за лица со попреченост

За да можеме како Министерство за труд и социјална политика, за да може локалната самоуправа како партнер, за да можат и невладините организации да бидат вклучени...

ВМРО-ДПМНЕ најави кривична за општинскиот врв во Гази Баба, по донесенот ребаланс на општинскиот буџет

Најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ вечерва најави дека ќе поднесе кривична пријава против градоначалникот на Гази Баба Борче Георгиевски и против советниците во Општината. Според партијата ребалансот...

Ковачевски: Финански стимул за граѓаните и стопанството сè до целосно заздравување на економијата

Заменик министерот за финасии Димитар Ковачевски, кој се обрати пред гласањето за ребаланост, истакна дека клучни приоритети остануваат здравјето на граѓаните, здрава економија и здрави финансии....

Собраниска расправа за Буџетот

Собранието трет ден одржува општа расправа за дополнетиот ребаланс на Буџетот во кој се вметнати и осумте амандмани усвоени на матичната Комисијата за финансирање и буџет....