Решивме, бидејќи сакаме, знаеме и можеме да не инвестираме во споменици, туку во патиштата за да ги задржиме луѓето овде, за да го направиме животот полесен и подобар, за да донесеме нови инвестиции, порача членот на Извршниот одбор на СДСМ, Благој Бочварски. на трибината на СДСМ која, под мотото “Најдоброто за нашата општина” се одржа во Дебар.
Тој рече дека во Дебар е изграден новиот булевар, а во тек е рехабилитација на клучниот патен правец од Маврови Анови до Жировница, кој досега не бил допрен, рехабилитиран е патот од Лазарополе до Гарски мост, а во план е рехабилитација на правецот од Извор до Гарски мост.
Бочварски соопшти дека од инвестицијата на владата за локални улици и патишта, во вредност од 70 милиони евра, со кои државата им помага на општините, во изградба на 450 километри патишта за Дебар се на располагање  700.000 евра.
– По стивнување на пандемијата, градежниот сектор остана и го преживеа ударот на пандемијата, нема отпуштања во градежните компании, бидејќи градиме патишта, градинки училишта, водоводи, канализации,  социјални станови, ја градиме државата, нагласи Бочварски.
Продолжуваме заеднички да ги градиме политиките, бидејќи сите гледате како државата оди напред, порача претседателот на комисијата за транспорт и врски на СДСМ Благој Бочварски на трибината во Дебар.