Познатата актерка Шерон Стоун откри дека имала девет спонтани абортуси, а нејзината приказна пред јавноста ја поттикнала американската танчерка Пети Мургатројд, која неодамна објави дека изгубила бебе.

– Ние жените немаме простор да зборуваме за оваа болна загуба. Тоа не е мала работа. Сепак, принудени сме да мислиме дека тоа е нешто со кое треба сами да се справиме и дека е еден вид неуспех. Изгубив девет деца со абортус – открила 64-годишната актерка Шерон Стоун.

– Наместо да го добиеме толку потребното сочувство и емпатија и исцелување што ни треба толку многу, здравјето на жените е препуштено на идеологијата на мажите, истакнува Шерон.

Сепак, Шерон Стоун успеа да стане мајка посвојувајќи три сина – Квин Кели, Леирд Вон и Роан Џозеф.

Инаку, Пети Мургатројд неодамна објави дека го изгубила бебето, кога нејзиниот сопруг бил во Украина.

– Не знаев дека сум бремена. Крварев два дена. Мислев дека имам менструација, рече Мургатројд во интервју за магазинот People.