Болна исповед на Шерон Стоун: Изгубив девет деца во спонтан абортус

Познатата актерка Шерон Стоун откри дека имала девет спонтани абортуси, а нејзината приказна пред јавноста ја поттикнала американската танчерка Пети Мургатројд, која неодамна објави дека изгубила...

Холандија со контрамерка на одлуката на Трамп за абортусот

Холандија планира да воспостави прекуокеански фонд за абортусот како реакција на одлуката на новиот американски претседател Доналд Трамп со којашто го забрани финасирањето на меѓународоните организации кои ги информираат жените за нивното право на абортус