Бугарскиот пратеник Делјан Пеевски донираше заштитна облека, очила и медицински материјали, во висина од над 60.000 евра за да им помогне на лекарите во земјава.

„Добротворната организација на пратеникот, кој е најголем донатор во борбата против ковид-19 во Бугарија, со братски гест излезе и надвор од границите на земјата. Пред само неколку недели, Пеевски, кој е член на Движење за права и слободи (ДПС) во бугарското национално собрание, и претходно донираше заштитна облека и материјали за медицинските лица во Северна Македонија“, се наведува во денешното соопштение.